Petäjä on 1700-luvulta peräisin oleva kaksikerroksinen vanha aitta, joka on vuonna 1958 lahjoitettu silloisille vihtiläisille partiolaisille. Sen yläkerrassa nukutaan ja alakerrassa tehdään ruokaa ja muita puhteita. Petäjä sijaitsee kauniin Moksjärven rannalla Vihdin Moksissa.

Varustelu

Juokseva vesi: tuodaan kotoa.
Lämmitys: Kamiina, jota kohdellaan hyvin ja noudatetaan siitä annettuja ohjeita.
Ruoanlaitto: Valitse vapaasti, joko kamiinan päällä tai sitten pihalla trangialla. Myös kaasuliesi löytyy, mutta jos olet epävarma sen käytöstä, suositellaan käytettäväksi kamiinaa tai trangiaa. Paikanpäältä löytyy melko täydellinen varustus ruoanlaittovälineiden suhteen.
Valaistus: Myrskylyhdyt, kynttilät, taskulamput

 

Vessa:

Punainen rakennus Petäjän takana (älä sekoita puuvajaan). Muutama ohje käytön sujumiseksi:

  • Oli hätä kuinka suuri tahansa, laitetaan aina käynnin jälkeen pönttöön kariketta, niin on seuraavankin miellyttävä mennä käymään! Ja lapio ei lähde kenenkään matkaan, vaan pidetään se karikelaatikossa, jooko?
  • Huussissa on myös vessapaperilaatikko, jonka kansi tulee pitää kiinni, ettei hiiret käy napostelemassa meidän vessapapereita!
  • Ei rikota tai piirrellä julisteita, joita seinillä on! Ja jätetään myös vessapaperirullateline rauhaan ilkivallan osalta
  • Pidetään huussi muutenkin siistinä, niin on kaikille miellyttävämpää!

 

Komposti:

Kannen pitää olla aina kiinni, etteivät ylimääräiset kaverit pääse vierailulle!

Imeytyskaivo:

Aivan tiskauspaikan välittömästä läheisyydestä löytyy kivinen alue, johon tiskivedet yms. kaadetaan.

Ympäristö

Petäjä sijaitsee Riuttarannan mailla, joten ollaan kiltisti, eikä tuhota ympäristöä tai Petäjää(!), sillä kämppää ympäröivä alue on suojeltu! Aivan lähimaastossa sijaitsevat puuvaja, huussi ja komposti. Nuotiopaikka löytyy rannalta, joten käytetään sitä! Riuttarannan leirikeskuksen vanha puoli on aivan lähistöllä, mutta siitä huolimatta kämpällä saa oleilla rauhassa ilman häiriöitä. Tästä johtuen, sekä ihan yleisten käytöstapojenkin vuoksi, myös kämpällä käyttäydytään kunnolla, ettei häiritä ketään. Järvi kantaa äänet todella tehokkaasti!

 

Petäjän WGS84 -koordinaatit ovat 60.48199811, 24.42128021