VALKAMA 2020

Auringonpaistetta, naurua, lämmin rantahiekka ja paljon uusia ystäviä. Sitä kaikkea on Valkama 2020 -leiri. Leirillä pääset tutustumaan leirielämään metsässä, kokeilemaan uusia asioita ja tapaamaan uusia ystäviä. Valkama on elämyksellinen partioleiri ja kesän iloinen kohokohta, joka innostaa uusmaalaiset partiolaiset, heidän kaverinsa ja ulkomaalaiset vieraat nauttimaan leirielämästä. Lähtisitkö sinäkin mukaan leirille?

Valkama 2020 on Uudenmaan Partiopiirin yhdeksäs piirileiri ja se järjestetään 15.–23.7.2020 Hangon Syndalenissa. Vihterä osallistuu leirille koko lippukunnan voimin!

Sudenpennut, seikkailijat ja perhepartiolaiset leireilevät pääsääntöisesti lyhyemmän leiriajan 15.–18.7.2020 ja tarpojat, samoajat, vaeltajat ja aikuiset pidemmän leiriajan

15.–23.7.2020. Perhepartiolaisten ja perheen kanssa leirille jäävien sudenpentujen ja seikkailijoiden on mahdollista leireillä myös pidempi leiriaika. Leirille voi osallistua myös vaikkapa päiväksi tai kahdeksi päiväleirin kautta!

Mikä on piirileiri ja mitä siellä tehdään?

Piirileiri kokoaa yhteen kaikki uusmaalaiset partiolippukunnat partiolaisineen. Leirille osallistuu partiolaisia myös muualta suomesta ja ulkomailta! Piirileirille odotetaan saapuvaksi n. 3 000 leiriläistä!

Leirillä osallistujat oppivat uusia retki- ja leiritaitoja, tapahtuman tekijät kehittävät johtajuustaitojaan ja saavat kokemusta ison tapahtuman järjestämisestä. Partiosta kiinnostuneilla henkilöillä on puolestaan mahdollisuus löytää uusi mieluisa harrastus ja päästä kokeilemaan leirielämää. Tarjolla on erilaisia ja erikokoisia tehtäviä niin konkareille kuin ensikertalaisille osallistujille.

Leirillä majoitutaan oman lippukunnan kanssa teltoissa lippukunnan omalla alueella, jota kutsutaan leirilippukunnaksi. Meidän, Vihterän kanssa leirilippukunnan muodostaa Muijalan Menninkäiset.

Valkamalla liikutaan oman johtajan mukana ohjelmiin ja osa ohjelmista toteutetaan koko lippukunnan voimin omassa leirilippukunnassa. Jokaisella osallistujalla on leirillä omasta ikäkaudesta (esim. sudenpennut, seikkailijat tai tarpojat) vastaava aikuinen / aikuisia tukena ja turvana leiriarjessa. Ohjelma jokaiselle ikäkaudelle on järjestetty erilaisten teemojen ympärille. Valkamalla pääsee touhuamaan kavereiden kanssa niin metsässä kuin rannallakin, kädentaitojen parissa ja liikunnallisissa ohjelmissa, tutustuen menneeseen ja kohdaten tulevaisuus!

Pikafaktat

 • 15.–23. heinäkuuta 2020 Hangossa
 • Valkama on tarkoitettu kaikille ikäkausille, aikuisille, perheille ja ei-partiolaisille
 • Osallistujia odotetaan yhteensä jopa 3000
 • Partiomaista ohjelmaa jokaiselle ikäkaudelle aikuiset mukaan lukien
 • Osallistujien ilmoittautuminen 11.12.2019–4.3.2020
 • Ilmoittautuminen nopean ilmoittautujan etuhintaan 12.2.2020 asti

Leirin päivämäärät

 • 15.–18.7.2020 Lyhyt leiri (sudenpennut, seikkailijat ja perhepartiolaiset)
 • 15.–23.7.2020 Pitkä leiri (tarpojat, samoajat, vaeltajat ja aikuiset)

Pääseekö mukaan, jos ei ole vielä partiossa tai osallistunut koskaan leirille?

Valkama-leirille voivat osallistua myös ei-vielä-partiolaiset. Mukaan voi siis ottaa äidin tai isän, siskon tai veljen tai kutsua vaikka hyvän kaverin. Leiri on kouluikäiselle tai aikuiselle ei-vielä-partiolaiselle saman hintainen ja myös hän pääsee touhuilemaan leirin yhdessä lippukunnan kanssa. Ilmoittautuminen tehdään samoilla ohjeilla.

Jos sinä tai lapsesi ei ole ikinä retkeillyt metsäleiriolosuhteissa, älä huoli; voitte hyvin lähteä mukaan! Aikuisten osalta leirille ei tarvita ”ennakko-osaamista”, mutta ilman omia vanhempiaan leirille lähtevillä lapsilla tulee olla retki- ja/tai leirikokemusta. Tätä ehtii keräämään kevään aikana Vihterän omilla retkillä. Alle kouluikäiset voivat osallistua leirille vain aikuisen seurassa.

Mitä Valkama maksaa?

Leirimaksu määräytyy leirin pituuden ja ilmoittautumisajankohdan mukaan. Laskut lähetetään osallistujille ilmoittautumisen päätyttyä helmikuussa.

Osallistumishinnat nopean ilmoittautujan etuhintaan 12.2.2020 asti ovat:

 • Lyhyt leiri 105 €
 • Pitkä leiri 210 €

Osallistumishinnat 12.2. – 4.3.2020 ovat:

 • Lyhyt leiri 120 €
 • Pitkä leiri 225 €

Päiväleiriläisten hinta on 40 € / päivä ja vierailupäivämaksu on 20 €.

4–6-vuotiaat leireilevät puoleen hintaan ja 0–3-vuotiailla on leirille vapaa pääsy, mutta ilmoittautua täytyy kaikkien!

Valkaman oma stipendirahasto

Valkamalle on perustettu stipendirahasto, josta on mahdollista saada huojennusta leirimaksuihin. Stipendit haetaan nopean ilmoittautumisajan sisällä (11.12.-12.2.), jonka jälkeen hakeminen ei ole enää mahdollista. Stipendihakemus tehdään Kuksassa (jäsenrekisteriohjelmassa) leiri-ilmoittautumisen yhteydessä. Stipendihakemukset ovat luottamuksellisia ja ne käsittelee erillinen stipendiryhmä.

Stipendejä voi hakea kolmessa eri kategoriassa, joita ovat: 100 %, 100 € sekä 50 €.

Myönnettävä stipendi saattaa olla eri suuruinen kuin haettu stipendi, ei kuitenkaan haettua eikä osallistujan leirimaksua suurempi. Stipendiryhmä kertoo päätöksistään suoraan osallistujalle ja ne huomioidaan automaattisesti laskutuksessa. Kielteisen tai alennetun stipendipäätöksen saaneet voivat halutessaan peruuttaa osallistumisensa maksutta 31.5.2020 mennessä.

Partiolaiset pääsevät hakemaan stipendiä tapahtumailmoittautumisen yhteydessä partion jäsenrekisteri Kuksassa painamalla alareunasta Ilmoittaudu ja hae stipendiä.

Muut kuin partiolaiset voivat hakea stipendiä erillisellä stipendilomakkeella 12.2. mennessä sen jälkeen kun he ovat ilmoittautuneet leirille Kuksassa.

Lippukuntamme tukee leirille lähtijöitä

Vihterän jäsenet voivat hakea vapautusta lippukunnan tapahtumien osallistumismaksuista perheen/partiolaisen taloudellisen tilanteen perusteella. Vapautus haetaan tapahtumakohtaisesti vapaamuotoisella, perustellulla hakemuksella. Vapautus myönnetään tapauskohtaisesti ja se voi koskea koko maksua tai osaa siitä.

Piirileiri Valkaman kohdalla jäsenen tulee hakea ensisijaisesti leirin stipendiä ja toissijaisesti lippukunnan avustusta. Hakemuksen voi ja kannattaa jättää samaan aikaan myös lippukunnalle. Edellytys lippukunnan avustuksen saamiselle on, että jäsen on hakenut myös avustusta Valkamalta. Hakemus tulee lähettää 12.2.2020 mennessä sähköpostitse rahastonhoitajalle (jesse.lindholm@partio.fi).

HUOM! Myös samoaja-/vaeltajaikäiset/aikuiset voivat hakea vapautusta leirimaksusta.

Tavoitteenamme on, että leirimaksu ei ole kenellekään syy jäädä pois leiriltä. Piirin stipendi on ensisijainen tuki osallistujille, eli mikäli osallistuja on hakenut piirin stipendiä, käytetään se ensin ja sitten lippukunnan tukea, jos leirimaksua jää katettavaksi.

Muut kustannukset leiristä

Leirille lähtijöille tulevia muita kustannuksia ovat esimerkiksi mahdollisista varustehankinnoista tulevat kustannukset. Leirikioskiakin varten mukaan voi halutessaan ottaa hieman rahaa.

Leirille kuljetaan yhteiskuljetuksella ja lippukunta vastaa kuljetusten järjestämisestä. Lippukunta maksaa kuljetuksen adventtikalentereista saaduilla tuotoilla.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen leirille on jo alkanut. Ilmoittautua voit 4.3.2020 asti.

Huomioithan kuitenkin nämä:

 • Kun ilmoittaudut 12.2.2020 mennessä, pääset leirille etuhinnalla. 12.2. jälkeen hinnat nousevat.
 • Jos haet leiristipendejä, tulee sinun ilmoittautua leirille 12.2. mennessä.
 • Kielteisen tai alennetun stipendipäätöksen saaneet voivat halutessaan peruuttaa osallistumisensa maksutta 31.5.2020 mennessä.
 • Leirillä on käytössä kesätyö-, kesäloma- ja inttitakuu. Tämä tarkoittaa sitä, että voit peruuttaa leiriosallistumisesi 31.5.2020 mennessä, mikäli et esimerkiksi saakaan kesälomaa töistä leiriajankohtana tai vapaata varusmiespalveluksesta tai saat kesätöitä juuri leiriajankohdalle.

Leirille ilmoittaudutaan partion jäsenrekisterin Kuksan kautta. Ilmoittautumaan pääset täältä: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=27472 .

Ilmoittautumislinkki löytyy myös Valkaman etusivulta valkama2020.fi.

Ilmoittautuessa täytyy tietää, mihin ikäkauteen osallistuja ilmoittautuu. Vihteräläiset ilmoittautuvat siihen ikäkauteen, jossa he seuraavana syksynä partiota jatkavat.

Leirille lähteviä lapsia kohden on leirille osallistuttava lippukunnasta tietty määrä aikuisia. Jos haluat varmistaa leirikokemuksen sudenpentu- ja/tai seikkailijaikäiselle lapselle, ilmoittaudu myös itse mukaan leirille! Iso partioleiri on huikea kokemus ja leiriltä löytyy sopiva tehtävä jokaiselle aikuiselle. Voit toimia esimerkiksi sudenpentujen tai seikkailijoiden saattajana tai ohjelmapisteissä, pestin saat valita itse!

Ilmoittautumiseen liittyvissä Kuksa-ongelmissa voit olla yhteydessä lippukunnan jäsenrekisterivastaavaan Mari Svahniin puh. 050 5901914 tai s-posti mari.svahn@netti.fi .

Lisätiedot

Lisätietoja leiristä voit kysellä vanhempainillassa 3.2.2020 ja lippukunnan Valkama-vastaavalta Mari Virtaselta puh. 0505011218 tai s-posti marijovirtanen@gmail.com.

”Kesäleiri on täynnä elämyksiä ja on partiovuoden kasvattavin ja koskettavin tapahtuma. Valkama on ensimmäisiä uudella vuosikymmenellä järjestettäviä suuria partiotapahtumia, joten se suuntaa katseensa vankasti kohti tulevaisuutta ja pyrkii avaamaan keskustelua siitä, miltä partioleiri näyttää 2020-luvulla. Tulevaisuuden partioleirillä uusi ja vanha kohtaavat ennennäkemättömillä tavoilla, yllättäen jokaisen osallistujan ja tekijän.”

Tervetuloa mukaan!