Osallistu Vihterän partioviikkobingoon

19.-25.4. on partioviikko, jolloin partiolaiset näkyvät esimerkiksi kouluilla ja työpaikolla. Tänä vuonna perinteisen yrjönpäiväjuhlan sijaan järjestetään Vihterän bingokilpailu, johon jokainen voi osallistua viikon aikana haluamallaan tavalla. Tee kotona yksin tai perheen kanssa hauskoja partiomaisia bingotehtäviä, ja voit voittaa yllätyspalkinnon.

Tee siis ruudukosta ainakin neljä tehtävää, jotta saat bingon suoraan tai vinoon. Voit myös tehdä useampia tehtäviä, tai vaikka kaikki! Osallistuaksesi arvontaan lähetä kuva valmiista bingoruudukosta sähköpostilla viimeistään lauantaina 24.4. osoitteeseen elli.reinikainen@iki.fi. Laitathan viestiin myös yhteystiedot (nimi, ikäkausi, ryhmä, (huoltajan) sähköpostiosoite). Voittajat arvotaan sunnuntaina, ja heihin ollaan yhteydessä sähköpostitse.

Tarkempia ohjeita ja toteutusvinkkejä löydät tästä viestistä, sekä Vihterän somekanavilta (Instagramissa @partiolippukunta_vihtera ja Facebookissa nimellä Vihterä). Viikon aikana tileille julkaistaan myös kaikenlaista muuta kivaa Vihterän partiotoiminnasta!

Voit lähettää kuvia toteuttamistasi tehtävistä viestillä tai Whatsappissa numeroon 044 211 4614, ja julkaisemme niitä viikon aikana somessa. Voit myös käyttää omissa somepostauksissasi hastageja #vihterä ja #partioscout.

Onnea matkaan ja pidä hauskaa!

Vinkkejä

Pidä partiohuivi kaulassa koko päivän

Partioviikolla partiolaiset laittavat usein huivin kaulaan vaikkapa töihin tai kouluun. Voit myös mennä huivi kaulassa vaikka etäkokoukseen tai muuten vain pitää sitä kotona.

Käy kävelyllä metsässä

Nauti alkavasta kevätsäästä tekemällä pieni retki tai kävelylenkki lähimetsään, tai miksei vähän kauemmaskin.

Kirjoita kaverille tai sukulaiselle kirje

Ilahduta läheistä kirjeellä. Jos asutte eri osotteissa, voit myös vaikka lähettää kirjeen sen saajalle postissa.

Opettele soittamaan tai laulamaan joku partiolaulu

Kokeile, löydätkö sanat tai nuotit, johonkin ihan sinulle uuteen partiolauluun. Hyviä lauluja ovat esimerkiksi Tokko partiomieles, B-P Spirit tai Puolalainen nuotiolaulu, mutta voit myös etsiä jonkin muun laulun vaikka netistä.

Nuku yö ulkona

Pystytä vaikka takapihalle teltta tai laita makuualusta terassille tai parvekkeelle.

Tee kaverille tai perheenjäsenelle aarrekartta

Piilota jokin hauska yllätys esimerkiksi pihalle tai kotiin ja piirrä kartta, jonka avulla sen voi löytää.

Tutustu Pyhän Yrjön tarinaan

Etsi teksti, kirja tai sarjakuva Pyhästä Yrjöstä ja tutustu hänen tarinaansa. Voit myös esimerkiksi katsoa Vihterän instagram-sivuilta samoajien viime vuonna tekemän etänäytelmän.

Kerää roskia kodin lähettyviltä tai koulumatkalta

Ota mukaan roskapussi ja hanskat, ja tee päivän hyvä työ siivoamalla ympäristöäsi!

Vieraile virtuaalimuseossa

Voit löytää museokierroksia etänä esimerkiksi sivustolta: https://museot.fi/vieraile-virtuaalimuseoissa . Kiinnostaisiko esimerkiksi luonnontieteet, elektroniikka, ilmailu tai lasitaide?

Paista vaahtokarkki kynttilän avulla

Kokeile, saatko vaahtokarkin paahdettua kynttilän liekillä. Nuorimmat partiolaiset saattavat tarvita aikuisen apua, jotta vaahtokarkki saadaan paahdettua turvallisesti.

Kokeile uutta liikuntalajia tai tapaa

Etsi itselle mieluisa tapa liikkua, ja löydä jotain uutta. Voit vaikka kokeilla uutta taukojumppaa tai etsiä netistä ohjatun liikuntavideon. Tai oletko koskaan yrittänyt vaikka saappaanheittoa tai säkkihyppelyä?

Piirrä jokin partiomuisto

Onko jokin leiri tai muu partiossa tapahtunut hauska juttu jäänyt hyvin mieleen? Piirrä siitä kuva tai tee muu taideteos. Vain luovuus on rajana!

Kirjoita luontoaiheinen runo tai tarina

Vapauta sanainen arkkusi ja kirjoita jotain ympäristöön ja luontoon liittyvää. Voit vaikka etsiä inspiraatiota ulkoa kevään merkeistä.

Katso partioaiheinen elokuva

Partiolaisia esiintyy muun muassa koko perheen elokuvassa UP – Kohti korkeuksia ja elokuvissa Troop Zero (seikkailijat ja sitä vanhemmat) tai Moonrise Kingdom (tarpojat ja sitä vanhemmat).

Voit myös katsoa jonkin muun elokuvan, jossa on esimerkiksi luontoon tai retkeilyyn liittyviä teemoja.

Etsi geokätkö tai käy suunnistamassa

Kokeile esimerkiksi jotakin Vihdin MOBO-suunnistusradoista (lisätietoja https://www.rasti-vihti.fi/mobo/). Geokätköjen sijainteja voi taas löytää esimerkiksi sivustolta https://www.geocache.fi/.

Ota valokuvia kevään merkeistä

Ota mukaan kamera tai puhelin ja etsi merkkejä keväästä. Löydätkö esimerkiksi hiirenkorvia puissa tai leskenlehtiä?