Ansiomerkit

Vihterällä oma ansiomerkkijärjestelmä, jolla muistaa eri ikäisiä ansioituneita lippukunnan jäseniä.

 

Reippausmerkki                                                           

 

Reippausmerkki on pyöreä kankainen paitaan ommeltava merkki. Merkissä on mustalla taustalla partiolilja ja kaksi kirvestä. Ulkoasultaan merkki muistuttaa lippukuntamme huivimerkkiä.

Reippausmerkki voidaan myöntää sudenpennulle tai seikkailijalle, joka on aktiivisesti mukana toiminnassa, toimii esimerkillisesti ja oma-aloitteisesti. Merkin saajilla on myös halua kehittyä ja kykyä ottaa muut huomioon.

Reippausmerkkejä jaettaan kahdesti vuodessa, Yrjönpäiväjuhlassa ja Pikkujoululeirillä. Vuoden aikana  myönnetään yleensä kummallekin merkinsaajaikäkaudelle kaksi reippausmerkkiä. Enimmillään merkkejä voidaan vuoden aikana myöntää neljä per ikäkausi.

Merkki kiinnitettään sudenpentupaitaan rintaan vasemmalle puolelle, partiopaitaan vasemman taskun alle.

Vuoden Vihterä

Vuoden Vihterä on kiertävä palkinto, johon kuuluu kiertävä pysti ja saajalle jäävä numeroitu nahkainen polttomerkillä koristeltu huiviholkki. Palkinto jaettään kerran vuodessa Pikkujoululeirilla ja se voidaan myöntään yksittäiselle jäsenelle taikka ryhmälle ikäkaudesta riippumatta.  Myöntöperusteina on aktiivinen osallistuminen tapahtumiin, oikea asenne sekä partiomainen ja aatteen mukainen toiminta.

 

Vihterä-kirves

Vihterä-kirves on puuvartinen polttomerkillä ja numeroinnilla varustettu kirves. Kirves voidaan myönnetään omien tai muiden erä- ja kädentaitojen kehittämisestä tai lippukunnan hyväksi tehdystä työstä.

Kirves jaetaan tarpeen mukaan lippukunnan tilaisuudessa.

Vihterän ansiomitali

Vihterän ansiomitaleissa on kolme tasoa: II-luokka, I-luokka ja kunnia.

II-luokan mitali on tarkoitettu tarpojille. Mitalina on polttoraudalla koristeltu mäntykiekko vihreällä nauhalla.

I-luokan mitali on tarkoitettu johtajille. Mitalina on polttoraudalla koristeltu pähkinäpuinenkiekko vihreällä nauhalla.

Kunnia-mitali on polttoraudalla koristeltu katajakiekko sinisellä nauhalla.

I- ja II-luokan mitali voidaan myöntään lippukunnan yhteishenkin luomisesta, lippukunnan eteen ntehdystä työstä ja oman pestin esimerkillisestä hoitamisesta.

Kunnia-mitali myönnetään pitkäaikainen ja –jänteinen toiminnasta lippukunnan hyväksi. Mitalisn saamisen perusteena voi olla myös yksi iso lippukunnan hyväksi tehty teko.

Lippukunnan omat ansiomitalit kiinnitettään partiopaitaan vasemman taskun yläpuolelle, SP:n/piirin merkkien vasemmalle puolelle.

Ansiomitali voidaan jakaa Yrjönpäiväjuhlassa, Syysjuhlassa tai Pikkujoululeirillä. Poikkeustapauksissa mitali voidaan jakaa myös jossain muussa lippukunnan tilaisuudessa.