Täältä löydät hyödyllistä tietoa lippukunnassa toimivista ryhmistä, retkelle osallistumisen ja pakkaamisen ohjeistusta sekä tietoa huoltajille ja ohjeita merkkien partiopaitaan ompelua varten.

Kevät 2024 ryhmät

IkäkausiRyhmän nimiKokoontumispaikkaPäivä
sudenpennut 7-9vEtsiväsammakotNummelatorstai
sudenpennut 7-9vPuuhailevat pöllötNummelakeskiviikko
seikkailijat 10-12vLentävät röllihamsteritNummelakeskiviikko
seikkailijat 10-12vUljaat huskytKirkonkylökeskiviikko
seikkailijat 10-12vMehukatitNummelatiistai
tarpojat 12-14vVesinokkaeläimetNummelamaanantai
tarpojat 12-14vLentävät lehmätNummelamaanantai
tarpojat 12-14vMerihämiksetNummelamaanantai
samoajat 15-17vMaatuneet sorsatNummelatosrstai
samoajat 15-17vLaiskat tatitKirkonkylävaihtelee
samoajat 14-17vJääilveksetNummelakeskiviikko
samoajat 14-17vKiiltävät komeetatNummelatorstai
vaeltajat 18-22vSmetanaetanatvaihteleevaihtelee
vaeltajat 18-22vSuolasillitvaihteleevaihtelee
perhepartioKarhunpennutNummelavaihtelee
perhepartioPikkupuputKirkonkylävaihtelee
aikuiset yli 22vKuukkelitvaihteleevaihtelee

Retkille valmistautuminen

Ilmoittaudu mukaan retkelle ja rekisteröi ilmoittautuminen partion jäsenrekisterin tapahtumien osioon, jotta lippukunnan toiminta saadaan raportoitua mahdollisimman oikein toimintavuoden päätteeksi. Ilmoittautumislinkki ja ohjeet sekä muut retken tärkeät tiedot löydät kutsuviestistä tai julkaisusta, jossa ohjeet ovat. Usein retkikirje löytyy sähköpostista, jonne se on toimitettu. Jäsenrekisteriä ja retkien sekä tapahtumien tietoja ylläpidetään jäsenrekisteri Kuksassa. Lue lisää Kuksasta ja Asiointipalvelusta täältä: https://www.partio.fi/partiolaiselle/apua-ja-ohjeita/partiorekisteri-kuksa/

Retkelle ilmoittautuneille lähetetään varustelista sekä tarkemmat tiedot retkelle varautumisesta, ajo-ohjeet tai osoite, minne on tarkoitus mennä sekä muut tarpeelliset ohjeet retkelle osallistumisesta.

Pakkaa retkellä tarvittavat varusteet isoon reppuun tai rinkkaan. Pienen sudenpennunkin kanssa kannattaa pakata yhdessä ja nimikoida vaatteet sekä varusteet, jotta ne löytävät takaisin omistajalleen. Yhdessä pakatessa pienetkin partiolaiset tietävät mitä heillä on mukana ja mistä he sen löytävät repusta tai rinkastaan.

Ruokailuvälineeksi retkille sopivat parhaiten muovinen lautanen, muki ja lusikkahaarukka (eli spork) tai tavalliset aterimet. Ruokailuvälineet kannattaa pakata kangaskassiin, joka on nimikoitu lapsen nimellä, jotta ne löytyvät yhdestä paikasta sitten kun ruokailu alkaa. Kangaspussi myös hengittää ja ruokailuvälineet kuivuvat kangaskassissa aterioinnin ja tiskaamisen jälkeen. Muovipussiin pakatut ruokailuvälineet jäävät kosteiksi ja saattavat kerätä bakteereita pinnalleen muhiessaan lämpimällä kämpällä muovipussin sisäsällä. Pieni astiapyyhe on myös kätevä lisä, jolla astiat saa kuivattua tiskaamisen jälkeen.