Vihterä syntyi vuonna 2015 kun kaksi vihtiläistä partiolippukuntaa, Hiistulen Tytöt ja Vihdin Polunlöytäjät, yhdistyivät. Tästä syystä lippukunnassamme on nuoresta iästään huolimatta jo vuosia vanhoja perinteitä, kuten joulukuun alussa järjestettävä viikonlopun mittainen Pikkujoululeiri. Muita lippukunnan perinteitä ovat syyskauden aloittava koko lippukunnan johtajiston yhteinen retki, VihteräValkeat ja lippukunnan kevätkauden aloittava VihteräVisio. Uusinta uutta ovat samoajien, vaeltajien ja aikuisten yhteinen kansallispuistoon suuntautuva kevään ajankohdan vaellus sekä vuoden 2024 alkaneet vihteräläisten eräillat, jotka ovat jäsenistölle ja koko perheelle tarkoitettuja retkeilyyn ja sen eri osa-alueisiin liittyviä toiminnallisia perehdytystilaisuuksia.

Lippukunnan symboliikka

Vihterän partiohuivi on väriltään metsänvihreä. Lippukunnan huivimerkki on musta hopeareunainen neliö, jonka keskellä on hopeinen partiolilja ja sen alapuolella kaksi v-muodossa olevaa hopeista kirvestä.

Vihterän huivimerkin, lipun, reippausmerkin ja hupparin logon sekä muut käytössä olevat visuaaliset logot on suunnitellut lippukuntamme jäsen Emma Napari

Vihterän lippu muodoltaan neliö ja sen väreinä ovat vihreä, musta ja hopea. Lipun vihreän alaosan ja mustan yläosan erottaa toisitaan kaateinen aaltoreunainan polviorsi. Mustassa yläosassa on  kaksi hopeista kirvestä, jotka  ovat polviorren suuntaisesti  v-muodostelmassa. Kirveiden välissä on hopeinen partiolilja.

Vihterän lipun naulaus järjestettiin Nummelan seurakuntakeskuksella 29.3.2017 ja käyttöön vihkiminen Yrönpäiväjuhlassa Vihdin Kirkossa 19.4.2018. Vihterän lipun vihki käyttöön kappalainen Matti Helimäki.