Vihteräviesti 1/2023

Tähän viestiin on koottu tietoa Vihterän ajankohtaisista asioista, sekä kevään ja kesän tulevista tapahtumista. Luethan viestin ajatuksella!  VihteräViestin löydät myös kotisivuiltamme:  www.vihtera.fi/tiedotteet.

Hei Vihterän jäsenet ja kotiväki!

Uusi partiovuosi on pyörähtänyt käyntiin jälleen! Tänä vuonna partio jatkaa “Sanoista tekoihin!” -ohjelmapainotusta, joka johdattelee partiolaiset tutustumaan ja oppimaan lisää YK:n kestävän kehityksen tavoitteista (Agenda 2030) sekä toimimaan paremman maailma puolesta. Joten olethan siis valmis partiovuoteen 2023?

Tapahtumakalenteri

Ilmoittaudu tapahtumiin aina ilmoittautumislinkin kautta. Ilmoittautumista varten tarvitset Asiointipalvelun tunnukset (PartioID). 

Uudenmaan Partiopiirin tapahtumista löytyy lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet: https://uusimaa.partio.fi/tapahtumakalenteri/ 

Vihterän kevään ja kesän tapahtumat

12.2. kl. 13-16 Talvirieha, Vihdin Kirkonkylällä Pappilan pihalla (os. Niuhalanraitti 6c, Vihti kk.)

11.–12.3. EA-kurssi, Nummelan seurakuntakeskus (samoajat ja sitä vanhemmat)

19.3. kl. 15-19 Vihterän kevätkokous ja Johtajiston päivä, Nummelan seurakuntakeskus

6.–9.4.  Pääsiäisretki, Seitsemisen kansallispuisto (siirtyvät tarpojat ja sitä vanhemmat)

vko 16 Partioviikko

23.4. Yrjönpäivänjuhla (kaikki ikäkaudet)

6.5.   Hiiden alueen SuSe-kisat, Karkkila (sudenpennut ja seikkailijat)

17.5. Ikäkausien kevätkisat (kaikki ikäkaudet)

vko 21 Kevään viimeiset kokoukset

11.–17.6. Lippukunnan kesäleiri, Palolammi, Loppi (kaikki ikäkaudet)

Mukaan lippukunnan toimintaan

Vihterän toiminta pyörii vapaaehtoisvoimin. Tarvitsemme apuja tapahtumiin ja toiminnan pyörittämiseen. Lippukunnan apuna voi toimia monin eri tavoin: viikkotoiminnassa ryhmänjohtajana tai ryhmänjohtajan apulaisena, tapahtumissa, projekteissa, hallinnossa, kämppien ylläpidossa jne. Yhdessä tekemällä pienistäkin tehtävistä syntyy suurempaa! Käy kertomassa sähköisen lomakkeen avulla, missä voisit auttaa: https://forms.gle/hPCbMomJg22A7bGo6 

Kun partiolaisilta kysytään, mikä on parasta partiossa, vastaus on lähes aina sama: retket ja leirit! Lippukuntamme vapaaehtoiset ryhmänjohtajat kaipaavat usein apukäsiä ryhmien retkien ja muiden tapahtumien mahdollistamiseksi. Esimerkiksi nuoret johtajat tarvitsevat täysi-ikäisen retkille mukaan turvallisuussyistä. Olisiko sinulla intoa lähteä luonnon helmaan ja mahdollistaa partion parhautta – retkeilyä! Tukihenkilöksi ryhtyminen ei vaadi partio- tai retkeilytaitoja, tärkeintä on mahdollisuus olla avuksi. 

Liity tukihenkilöiden WhatsApp-ryhmään tämän linkin kautta: https://chat.whatsapp.com/FtmjUiQHrFE8nb87nIlU2n 

(Ryhmään liittyminen ei sido sinua vielä mihinkään, vaan sen kautta ryhmänjohtajat voivat kysellä mahdollisia apukäsiä retkille ja tapahtumiin.)

Haetaan jäsenrekisterinhoitajaa!

Haemme jatkajaa jäsenrekisterinhoitajan tärkeään pestiin. Pestissä toimivan tulee olla 18-vuotias, mutta partiotaustaa ei välttämättä tarvita, pestissä toimivalla tulee myös olla tietokone käytössään. Jäsenrekisterinhoitajan pestin, työtehtävät painottuvat eniten syys- ja kevätkauden aloitukseen, jolloin esimerkiksi luodaan uusia ryhmiä. Tämän lisäksi jäsenrekisterinhoitaja neuvoo ja kouluttaa niin johtajia kuin huoltajiakin Kuksan ja Asiointipalvelun käytössä aina tarvittaessa, sekä esimerkiksi luo tapahtumia Kuksaan. Pestiin saa kattavan perehdytyksen edeltäjältä, sekä lippukunnan tarjoaman koulutuksen. Tukea pestiin saa lippukunnan hallitukselta, sekä Uudenmaan Partiopiiristä. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä lippukunnanjohtaja Lottikseen. (lotta-liina.peltonen@partio.fi/ 046 897 9733/ 045 233 4550)

Lähde Vihterän ryhmänjohtajaksi!

Etsimme lisää aikuisia ryhmänjohtajiksi. Aikaisempaa partiokokemusta ryhmänjohtamiseen ei tarvitse olla, sillä valmista materiaalia, koulutusta ja tukea on tarjolla. Aikaa ryhmänjohtamiseen menee noin 1,5-2 tuntia viikoittain (kokous sekä sen suunnittelu), sekä ryhmän/lippukunnan retket (noin 2-3 päivää kaudessa) ja lippukunnan johtajistotapaamiset/ suunnittelukokoukset (noin 2-4 tuntia/kk). Lisätietoja ryhmänjohtamisesta saat ohjelmajohtaja Minskulta (minnamaija@gmail.com).

Tukea partioharrastuksen kuluihin

Lippukunta tukee vähävaraisia jäseniä mm. myöntämällä vapautuksia lippukunnan tapahtumien osallistumismaksuista. Vapautusta osallistumismaksuista voi anoa vapaamuotoisella hakemuksella sähköpostitse rahastonhoitajalta (jesse.lindholm@partio.fi). Lippukunnan hallitus käsittelee hakemukset luottamuksellisesti. 

Vapautusta partion jäsenmaksusta voidaan myöntää taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautuksella halutaan varmistaa myös vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten mahdollisuus harrastaa partiota. Jäsenmaksusta vapauttamista tulee anoa ennen jäsenmaksulaskun eräpäivää. Jäsenmaksuvapautuksen myöntää partiopiiri, johon partiolaisen lippukunta kuuluu. Jäsenmaksuvapautusta voi hakea jäsen tai alle 18-vuotiaiden osalta huoltaja. Jäsenmaksuvapautuksen hakeminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella, joka löytyy osoitteesta: https://www.partio.fi/partiolaiselle/jasenpalvelut/jasenmaksut-ja-laskutus/. Jäsenmaksuvapautuksen anomiseen tarvitset tunnukset Asiointipalveluun (PartioID). 

Vihterällä on jaossa yksi retkeilyvarustepaketti (makuupussi ja -alusta (kevät-kesä-syksy), ruokailuvälinesetti, otsalamppu+paristot) jäsenillemme, joiden ei muuten olisi taloudellisesti mahdollista hankkia vastaavia varusteita. Vapaamuotoinen, lyhyesti perusteltu hakemus tulee lähettää rahastonhoitaja Jesse Lindholmille (jesse.lindholm@partio.fi) 20.2.2023 mennessä. Ethän kerro hakemuksessa terveystietoja, niitä meidän ei tarvitse tietää. Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti ja päätöksistä kerrotaan henkilökohtaisesti. Paketti toimitetaan saajalleen maaliskuun aikana.

Vihterän toivekysely

Vihterän tavoitteena on järjestää maailman parasta partiotoimintaa jäsenilleen. Haluammekin kuulla mielipiteesi, miten toimintaamme tulisi kehittää ja mitä juuri sinä haluat tehdä partiossa.

Tähän kyselyyn voivat vastata niin ryhmäläiset, johtajat kuin huoltajatkin. Myös sekä lapsi että huoltaja voivat molemmat vastata kyselyyn. Täytättehän silloin omat lomakkeet. Vastaa kyselyyn: https://forms.gle/FShiupV44weLno6C8  

Tärkeää tietoa jäsenmaksuista

Uusi jäsen voi kokeilla partioharrastusta maksutta kolme kertaa (kolme ensimmäistä kokousta), jonka jälkeen jäsenmaksu pitää maksaa. Mikäli kolmen kerran jälkeen ei haluakaan jatkaa partiossa, tulee siitä ilmoittaa viiveettä sähköpostilla (lippukuntavihtera@gmail.com) ohjelmajohtaja Minskulle, jolloin jäsenmaksua ei tarvitse maksaa. Maksettuja jäsenmaksuja ei palauteta. 

Lisätietoa jäsenmaksusta: https://www.partio.fi/partiolaiselle/jasenpalvelut/jasenmaksut-ja-laskutus/

Uudet ja lopettavat jäsenet

Jos ja kun kaverisi haluaa tulla mukaan partiotoimintaan (lapsi tai aikuinen), ohjaa hänet osoitteeseen https://vihtera.fi/mukaan-toimintaan/ Sieltä löytyy linkki, jonka kautta voi ilmoittautua jonoon. Kaikki uudet jäsenet otetaan mukaan jonon kautta. 

Jos lapsi/nuori lopettaa partion, on huoltajan velvollisuus ilmoittaa asiasta ryhmänjohtajalle, joka ilmoittaa jäsenrekisterinhoitajalle. Näin lapsi/nuori voidaan poistaa jäsenrekisteristä ja paikka vapautuu seuraavalle jonottajalle. 

Tietosuoja partiossa

Vihterän henkilötietojen käsittelyä koskeva informointiseloste löytyy:  https://vihtera.fi/jasenille/henkilotietojen-kasittely-vihterassa/

Vihterä netissä ja somessa

Vihterän toimintaa, sekä ajankohtaista viestintää voi myös seurata:

Lippukunnan nettisivuilta: http://vihtera.fi/

Facebookista: https://www.facebook.com/vihtera/?fref=ts 

Instagramissa: https://www.instagram.com/partiolippukunta_vihtera/

Vihterän hallitus 2023 ja muut pestit

Vihterän hallituksen pesteissä on tapahtunut vuoden alusta hieman muutoksia. Tässä kaikki tämänhetkiset pestit. 

Johtokolmikko:

Lippukunnanjohtaja: Lotta-Liina ”Lottis” Peltonen 

Ohjelmajohtaja: Minnamaija ”Minsku” Örnberg 

Pestijohtaja: Mari Virtanen 

Apulaislippukunnanjohtaja & rahastonhoitaja: Jesse Lindholm 

Sihteeri: Aleksi “Karo” Marno

Ikäkausivastaavat:

  • Seikkailijat: Paula Puska
  • Tarpojat: Elli Reinikainen

Turva-aikuiset: Jaana Maaninka ja Eila Musikka

Merkkisalkunhoitaja: Maija ”Mai” Huitu

Kolovastaavat: Saana Saukkola ja Emma Reinikainen

Kämppävouti:

  • Kämppävaraukset: Tomi Virtanen
  • Huolto ja käyttö: Eila Musikka

Kiittäjäkomitea: Maija Huitu, Outi Kallio, Jesse Lindholm ja Paula Puska

Tiedotus: 

  • Tiedotteet: Melinda Nelimarkka
  • Nettisivut: Elli Reinikainen
  • Some-tiimi: Elli Reinikainen ja Sinitalvikki Välimäki 

Jäsenrekisterinhoitaja: Mari Svahn, kunnes jatkaja löytyy

Avoimiksi pesteiksi jäivät sudenpentujen, samoajien ja vaeltajien ikäkausivastaavat, aikuisvastaava, nettisivujen tekniikkavastaava sekä kalustonhoitaja. Jos jokin pesteistä herättää mielenkiintosi, ota rohkeasti yhteyttä pestijohtajaan (marijovirtanen@gmail.com).

Vihterän yhteystiedot

Sähköposti: lippukuntavihtera@gmail.com 

Puhelinnumero: 046 897 9733 

Sahköposteihin vastaa lippukunnanjohtaja tai ohjelmajohtaja ja puhelimeen lippukunnanjohtaja.

Jäsenrekisteriin ja Asiointipalveluun liittyvissä asioissa ota yhteyttä jäsenrekisterinhoitaja Mari Svahniin (mari.svahn@netti.fi, 0505901914). Asiointipalvelun ohjeet löydät täältä: https://www.partio.fi/partiolaiselle/apua-ja-ohjeita/partiorekisteri-kuksa/partion-asiointipalvelu/

Mukavaa partiokevättä toivotellen

Vihterän lippukunnanjohtaja Lottis ja muu hallitus