Vihteräviesti 3/2023

Tähän viestiin on koottu tietoa mm. syksyn tulevista tapahtumista sekä jäsenlaskutuksesta. VihteräViestin löydät myös kotisivuiltamme www.vihtera.fi/tiedotteet.

Hei Vihterän jäsenet ja kotiväki!

Partiosyksy on jälleen pyörähtänyt käyntiin viikkotoiminnan myötä. Tähän viestiin on koottu lippukuntamme tulevat tapahtumat sekä muuta tärkeää tietoa, joten tämä VihteräViesti kannattaa lukea huolella. 

Syksyn ja talven tapahtumakalenteri

8.10. Syysjuhla + kakkukisa, Vihdin kirkonkylän seurakuntatalo klo 15 → 

13.-14.10. Tarpojatapahtuma, Nuuksio (HUOM! ajankohta muuttunut)

28.10. Uudenmaan Partiopiirin syyskokous, Nummelan seurakuntakeskus

11.11. SuSe-tapahtuma, Karnaistenkorpi (HUOM! ajankohta muuttunut)

19.11. Johtajiston päivä ja lippukunnan syyskokous, Nummelan seurakuntakeskus 

1.-3.12. Pikkujoululeiri, Vihdin pirtti

23.12. Sankarihautojen lyhtyjen sytytys, Vihdin kirkon hautausmaa

Uudenmaan Partiopiirin tapahtumista löytyy lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet: https://uusimaa.partio.fi/tapahtumakalenteri/ 

Jäsenrekisterinhoitajan vaihdos

Vihterän jäsenrekisterinhoitaja vaihtuu. Jatkossa jäsenrekisteriasioita hoitaa Kaisa Huitu (puh.040 5352279), jasenrekisteri.vihtera@gmail.com. Olettehan ensisijaisesti sähköpostitse yhteydessä jäsenrekisterinhoitajaan. 

Voit olla yhteydessä Kaisaan kaikissa Asiointipalveluun liittyvissä asioissa. Esimerkiksi jos tarvitset apua tietojen päivittämiseen jäsenrekisterissä tai jos on pulmatilanteita tapahtumiin ilmoittautumisessa taikka Asiointipalveluun kirjautumisessa. Asiointipalveluun kirjautuminen ja ohjeet löydät täältä: https://www.partio.fi/partiolaiselle/apua-ja-ohjeita/partiorekisteri-kuksa/partion-asiointipalvelu/

Uudet ja lopettavat jäsenet

Jos ja kun kaverisi haluaa tulla mukaan partiotoimintaan (lapsi tai aikuinen), ohjaa hänet osoitteeseen https://vihtera.fi/mukaan-toimintaan/ Sieltä löytyy linkki, jonka kautta voi ilmoittautua jonoon. Seuraava uusi ryhmä aloittaa heti kun saamme ryhmälle vetäjät. 

Olemme koonneet uusille (ja miksei myös vanhoille) jäsenille tiiviin tietopankin lippukunnan toiminnasta. Löydät sen kotisivultamme: https://vihtera.fi/uuden-jasenen-ohje/

Jos lapsi/nuori lopettaa partion, on huoltajan velvollisuus ilmoittaa asiasta ryhmänjohtajalle, joka ilmoittaa jäsenrekisterinhoitajalle. Näin lapsi/nuori voidaan poistaa jäsenrekisteristä ja paikka vapautuu seuraavalle jonottajalle. 

Partion asiointipalvelu- ja jäsenlaskutusasiaa

Partion asiointipalvelu on tarkoitettu jäsenille ja heidän huoltajilleen.  Se helpottaa jäsenen ja huoltajan arkea. Kaikki jäsenyysasiat voi hoitaa itse partion asiointipalvelussa. Asiointipalvelu kokoaa kaikki perheen alaikäiset jäsenet samaan huoltajan näkymään, joten tietojen päivittäminen on jatkossa yksinkertaisempaa. 

Asiointipalvelussa voi hoitaa näppärästi keskeiset jäsenyyteen liittyvät toimet, kuten omien tietojen päivittämisen, tapahtumiin ilmoittautumisen, jäsenhakemusten ja huoltajien lisäämisen sekä lippukunnasta eroamisen. Kannattaakin käydä tutustumassa palveluun mahdollisimman pian ja päivittää jäsentiedot ajan tasalle! Asiointipalveluun pääset osoitteessa asiointi.partio.fi ja sinne kirjaudutaan PartioID-tunnuksilla. Jos sinulla ei ole vielä tunnusta pääset luomaan sen asiointipalvelun etusivulla. 

Asiointipalvelu on tarkoitettu huoltajien ja 15 vuotta täyttäneiden jäsenten käyttöön. 15 vuotta täyttäneet jäsenet pystyvät ilmoittautumaan alle kolmen päivän kestäviin tapahtumiin itse. 

Katso ohjeet asiointipalvelun käyttöön: 

https://www.partio.fi/partiolaiselle/apua-ja-ohjeita/partiorekisteri-kuksa/partion-asiointipalvelu/

Lisätietoja partion jäsenlaskutuksesta saat sivuilta: 

https://www.partio.fi/partiolaiselle/jasenpalvelut/jasenmaksut-ja-laskutus/.

Partion jäsenmaksut ovat seuraavat 1-jäsen 71,50 eur, 2-jäsen 61,50 eur ja 3-jäsen 20,25 eur. Jäsenlaskutus alkaa syyskuun alussa uusilla jäsenillä. Vanhat jäsenet saavat laskunsa marraskuussa. 

Olemme koonneet Huoltajille-sivulle tärkeää tietoa, jotta jäsenasioiden hoitaminen olisi mahdollisimman helppoa: https://www.partio.fi/partiolaiselle/huoltajille/

Uusi jäsen voi kokeilla partioharrastusta maksutta kolme kertaa (kolme ensimmäistä kokousta), jonka jälkeen jäsenmaksu pitää maksaa. Mikäli kolmen kerran jälkeen ei haluakaan jatkaa partiossa, tulee siitä ilmoittaa viiveettä sähköpostilla (lippukuntavihtera@gmail.com) ohjelmajohtaja Minskulle, jolloin jäsenmaksua ei tarvitse maksaa. Syksyllä 2023 maksetaan jäsenmaksu vuodelle 2024 eli uudet jäsenet saavat 1,5 vuoden jäsenmaksun yhdellä maksulla. Maksettuja jäsenmaksuja ei palauteta.

Mikäli joku asia mietityttää, kannattaa aina ensisijaisesti olla yhteydessä Vihterän jäsenrekisterihoitajaan Kaisaan (jasenrekisteri.vihtera@gmail.com). Myös Suomen Partiolaisten jäsenpalvelu auttaa tarvittaessa: https://www.partio.fi/partiolaiselle/jasenpalvelut/jasenpalvelu/ 

Tukea partioharrastuksen kuluihin

Lippukunta tukee vähävaraisia jäseniä mm. myöntämällä vapautuksia lippukunnan tapahtumien osallistumismaksuista. Vapautusta osallistumismaksuista voi anoa vapaamuotoisella hakemuksella  sähköpostitse rahastonhoitajalta (jesse.lindholm@partio.fi). Lippukunnan hallitus käsittelee hakemukset luottamuksellisesti. Lisätietoja antaa lippukunnan rahastonhoitaja.

Vapautusta partion jäsenmaksusta voidaan myöntää taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautuksella halutaan varmistaa myös vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten mahdollisuus harrastaa partiota. Jäsenmaksusta vapauttamista tulee anoa ennen jäsenmaksulaskun eräpäivää. Jäsenmaksuvapautuksen myöntää partiopiiri, johon partiolaisen lippukunta kuuluu. Jäsenmaksuvapautusta voi hakea jäsen tai alle 18-vuotiaiden osalta huoltaja. Jäsenmaksuvapautuksen hakeminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella alla olevista linkeistä. Jäsenmaksuvapautuksen anomiseen tarvitset tunnukset Partiorekisteri-Kuksaan (PartioID). Jokaisesta jäsenestä tulee tehdä oma hakemus!

https://kuksa.partio.fi/kotisivut/hakemuslomake_tayta.aspx?HAKId=35

Lippukunnalla on joitakin makuupusseja ja -alustoja, joita saa lainata retkiä varten. Myös yksi lippukunnan jakama retkeilytarvikepaketti on vielä jaossa sitä tarvitsevalle. Tiedustelut lippukunnan sähköpostiin lippukuntavihtera@gmail.com.

Kesäleirin löytötavarat

Sanoista tekoihin -kesäleirin löytötavarat ovat Nummelan kololla (Kappelitie 5, 03100 Nummela). Löytötavaroita säilytetään kololla syyskuun loppuun asti eli tule hakemaan omasi viim. 30.9.!  Lisätietoja: lippukuntavihtera@gmail.com 

Mukaan lippukunnan toimintaan

Vihterän toiminta pyörii vapaaehtoisvoimin. Tarvitsemme apuja tapahtumiin ja toiminnan

pyörittämiseen. Lippukunnan apuna voi toimia monin eri tavoin: viikkotoiminnassa

ryhmänjohtajana tai ryhmänjohtajan apulaisena, tapahtumissa, projekteissa, hallinnossa,

kämppien ylläpidossa jne. Yhdessä tekemällä pienistäkin tehtävistä syntyy suurempaa! Käy

kertomassa sähköisen lomakkeen avulla, missä voisit auttaa:

https://forms.gle/hPCbMomJg22A7bGo6

Kun partiolaisilta kysytään, mikä on parasta partiossa, vastaus on lähes aina sama: retket ja

leirit! Lippukuntamme vapaaehtoiset ryhmänjohtajat kaipaavat usein apukäsiä ryhmien retkien

ja muiden tapahtumien mahdollistamiseksi. Esimerkiksi nuoret johtajat tarvitsevat täysi-ikäisen

retkille mukaan turvallisuussyistä. Olisiko sinulla intoa lähteä luonnon helmaan ja mahdollistaa

partion parhautta – retkeilyä! Tukihenkilöksi ryhtyminen ei vaadi partio- tai retkeilytaitoja,

tärkeintä on mahdollisuus olla avuksi.

Liity tukihenkilöiden WhatsApp-ryhmään tämän linkin kautta:

https://chat.whatsapp.com/FtmjUiQHrFE8nb87nIlU2n

(Ryhmään liittyminen ei sido sinua vielä mihinkään, vaan sen kautta ryhmänjohtajat voivat

kysellä mahdollisia apukäsiä retkille ja tapahtumiin.)

Seuraa Vihterää somessa!

Lippukunnan omat nettisivut http://vihtera.fi/

Facebook https://www.facebook.com/vihtera/?fref=ts 

Instagram – Partiolippukunta Vihterä https://www.instagram.com/partiolippukunta_vihtera/

Partioterveisin,

Lotta-Liina “Lottis” Peltonen

Lippukunnanjohtaja                                           

ja muu hallitus